KAUNOKIRJALLISUUDEN FINLANDIA-PALKINnon osallistumisohjeet

Suomen Kirjasäätiö on tehnyt päätöksensä vuoden 2016 Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon jakamisesta. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa ja se annetaan tunnustuksena ansiokkaasta suomalaisesta romaanista.

Palkinnonjakoa varten Kirjasäätiö on asettanut kolmijäsenisen valintalautakunnan, joka nimeää vähintään kolme ja enintään kuusi ehdokasta palkinnon saajaksi.  Lautakunta ottaa huomioon edellisen ehdollepanon jälkeen ilmestyneet romaanit, jotka on toimitettu lautakunnalle viimeistään perjantaina 21.10.2016.  Palkintoehdokkaat julkistetaan perjantaina 4.11.2016 ja palkinto jaetaan torstaina 24.11.2016.  

Palkintolautakuntaan on nimetty seuraavat henkilöt:

toimittaja Juha Roiha, puheenjohtaja
tavaratalon johtaja Päivi Kuntze
suomentaja Kaijamari Sivill

Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee

toimittaja Baba Lybeck.
 

Kirja on virallisesti ehdokas, kun osallistumismaksu on maksettu. Kirjasäätiö laskuttaa osallistumismaksun 85 eur/titteli. Keväällä ja kesällä lähetetyt ehdokas kirjat laskutetaan elokuun ensimmäisellä viikolla, syksyllä lähetetyt kirjat lokakuun viimeisellä viikolla.

Kirjoihin liitetään saate, jossa kerrotaan kirjan olevan Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas sekä ajantasaiset laskutustiedot. Lautakunnan jäsenten osoitteet saa Kirjasäätiön toimistosta elina.makkonen @ kustantajat.fi.

Yhden kappaleen ehdokaskirjaa pyydämme lähettämään myös Suomen Kirjasäätiölle osoitteella Unioninkatu 11, 00130 Helsinki.

Finalisteiksi päässeiden teoksien kustantajilla on tapana tehdä yhteismarkkinointia ehdokasteoksista. Tämän markkinoinnin kustannuksista ja toteutuksesta vastaavat kustantajat itse.

Pyydämme, että kilpailuun osallistuvat kirjat lähetettäisiin aina heti niiden ilmestyttyä. On erityisen tärkeää, että lautakunta saa keväällä ilmestyneet kirjat luettavakseen jo ennen kesää.

Allekirjoittanut vastaa mahdollisiin kysymyksiin.

Terveisin

SUOMEN KIRJASÄÄTIÖ
Elina Makkonen
asiamies