Vuoden 2017 Finlandiat valittu


Riitta Kylänpää:
Pentti Linkola -
Ihminen ja legenda
(Siltala)

Sanna Mander:
Nyckelknipan /
Avain hukassa
(Schildts & Söderströms / S&S)

Juha Hurme:
Niemi
(Teos)

Suomen Kirjasäätiön hallituksen puheenjohtajan Minna Castrénin puhe Finlandia-palkintojen jakotilaisuudessa

 

Finlandia-palkinnot

Suomen Kirjasäätiö jakaa Finlandia-palkinnon vuosittain kolmessa kategoriassa. Jaossa on Kaunokirjallisuuden, Tietokirjallisuuden sekä Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnot.

Jokaiseen kategoriaan Kirjasäätiö asettaa vuosittain kolmijäsenisen valintalautakunnan, jonka tehtävänä on nimetä vähintään kolme ja enintään kuusi ehdokasta palkinnonsaajaksi. Säätiö nimeää myös henkilön, joka valitsee ehdokkaista lopullisen palkinnonsaajan. Jokaisessa kolmessa kategoriassa palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Kilpailuun voivat osallistua jako-ohjeiden mukaiset teokset, jotka on julkaistu edellisen kilpailun ehdokasasettelun määräräpäivän ja kuluvan vuoden määräpäivän välisenä aikana.

Vuoden 2018 osalta teosten lähettäminen kilpailuun käynnistyy kevään aikana.
 

FINLANDIA-LÄHETTILÄÄT

Suomen Kirjasäätiö haki ensimmäistä kertaa vuonna 2017 sosiaalisessa mediassa toimivia kirjallisuudenrakastajia Finlandia-lähettiläiksi. Lähettiläiden tehtävänä oli viedä viestiä Finlandia-palkintoehdokkaista omissa sosiaalisen median kanavissaan, blogeissaan ja muissa kirjoituksissaan, herättää kiinnostusta ja keskustelua näistä kirjoista.

 

Finlandia-lähettiläiden tunniste somessa ja blogeissa: Finlandia-lähettiläslogo.